Фото: ДБР

Переправляли ухилянтів через кордон: ДБР викрило двох правоохоронців

Працівники Державного бюро розслідувань викрили двох правоохоронців, які підробляли документи для переправлення чоловіків призовного віку за кордон.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Ділки виготовляли та надавали "липові" довідки для виїзду з України про нібито непридатність до військової служби. За таку послугу вони брали шість тисяч доларів США. За додаткову плату у 1,5 тисячі доларів США вони обіцяли організувати пропуск через прикордонний пункт за підробленими документами.

Зазначається, що 9 травня 2023 року одного зі зловмисників затримали працівники ДБР за підтримки СБУ під час передачі йому чергової частини оплати "за послуги". Слідство триває, встановлюється повне коло причетних до злочину осіб.

"Наразі затриманому вже повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою та незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні судитимуть дев'ять колишніх правоохоронців із Луганської області, які почали працювати у фейкових органах "ЛНР". Також відбудеться суд над п'ятьома екс-поліцейськими із Запорізької області, які допомагали російським загарбникам створювати фейкові органи у тимчасово окупованих регіонах. Крім цього, вони постійно агітували колишніх колег та місцеве населення співпрацювати з росіянами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.05.2023 12:22