Фото: Слово і діло

Обіцяв закрити справу: в Одесі поліцейський вимагав гроші у матері загиблої дитини

Лейтенант поліції Одеської області вимагав хабар у матері загиблої дитини. За певну суму коштів він обіцяв закрити кримінальну справу за фактом смерті сина.

Як пише "Суспільне", поліцейський вимагав гроші з жінки, аби не притягувати до кримінальної відповідальності її чоловіка. Правоохоронець обіцяв за 600 доларів закрити кримінальне провадження, щоб у батьків не відібрали другу дитину.

Йдеться про випадок, який стався в Одесі 5 травня поточного року. Тоді дворічна дитина загинула внаслідок падіння з п’ятого поверху. У будинку під час інциденту перебував батько малюка. За попередньою інформацією, коли він відійшов ненадовго з кімнати, малюк за допомогою стільця дістався підвіконня, сперся на москітну сітку і випав. Від отриманих травм хлопчик помер на місці.

Джерела TrueUA у правоохоронних органах повідомили, що поліцейського затримали під час передачі хабаря. Наразі йому готують підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.369-2 КК України). Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно на Одещині викрили правоохоронців, які вимагали гроші у фігурантів кримінальних проваджень за не притягнення їх до кримінальної відповідальності. Як з'ясували у ДБР, одна зі схем полягала у проведені замовних експертиз, до якої був залучений заступник директора Одеського науково дослідного інституту судових експертиз. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.05.2023 16:18