Експерти переглянули погляд на малорухливий спосіб життя

28 ЧЕРВНЯ 2019 10:08

Відомо: якщо людина довго сидить на одному місці, це завдає нищівного удару здоров'ю. У нього підвищується ризик серцево-судинних захворювань і навіть ранньої смерті. Але останні дослідження Колумбійського університету кажуть: небезпечно сидіти перед телевізором, а ось сидіти на роботі - ні, пише Medical Express.

Це довело спостереження більш ніж за 3500 добровольцями, яке тривало майже 8,5 року.

Добровольці розповідали, чи багато сидять на роботі і перед телевізором вдома, скільки тренуються.

На думку вчених, важливо те, як людина проводить час поза роботою. Було встановлено, що тренування в помірному-інтенсивному режимі можуть нівелювати негативні ефекти малорухливого відпочинку (знижується ризик серцевих нападів, інсультів і смерті).

Наприклад, ризик не підвищувався, якщо людина, що сидить перед телевізором мінімум по 4 години на день, витрачав на тиждень 150 хвилин і більше на тренування.

Отже, добровольці, які сиділи найбільше перед ТВ (4 години і більше в день), мали на 50% підвищений ризик серцево-судинних відхилення і смерті в порівнянні з людьми, що дивилися ТВ найменше (менше 2 годин на день).

А ось періоди малої рухливості на роботі ніяк на ризики не впливали. До речі, домашній перегляд ТБ небезпечний ще з тієї причини, що нерідко його випереджає великий прийом їжі.

Суспільство, 28.06.2019 10:08