Еммануель Макрон: «Силова акція в Сирії була обґрунтована»

16 КВІТНЯ 2018 14:20

Еммануель Макрон в інтерв'ю, в якому він підводив підсумки першого року свого президентства, заявив, що задоволений результатом силової операції в Сирії, в якій брали участь французькі фрегати і «Рафаїл».  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

«Ми вразили ті цілі, які хотіли вразити», - завив президент Франції.  

«Виходячи з того, що повідомляють російська і сирійська влади, людських жертв не було. Саме цього ми і добивалися. Ми зробили удари по цілям, які були пов'язані з виробництвом і розробкою хімзброї. Поширення хімзброї - порушення міжнародних конвенцій, тим більше, використання хімічної зброї. Крім того, ніякого побічного збитку Росії нанесено не було», - підкреслив президент Франції.  

Французький лідер додав, що йому вдалося переконати президента Трампа в тому, щоб залишити військовий контингент в Сирії, і в тому, щоб нанесення ударів були б обмежені.  

«Ще 10 днів тому президент Трамп говорив, що «у США є бажання все менше і менше в військовому сенсі брати участь в сирійській кризі». Ми його переконали, що американська військова присутність там необхідна, ми також закликали його до того, щоб вибір цілей для нанесення ударів був би обмежений місцями, де хімзброю розробляють і виробляють, а то з його твітів виходило, що силова акція носитиме тотальний характер», - додав Еммануель Макрон.  

Після цього Білий Дім випустив комюніке, в якому говориться, що Дональд Трамп все-таки має намір вивести війська з Сирії якомога швидше.

 

Політика, 16.04.2018 14:20