Фото: Рixabay

Facebook та Instagram посилюють правила для контенту зі штучним інтелектом

Компанія Meta оновлює свою політику щодо контенту, який був створений за допомогою штучного інтелекту. Зокрема, для таких матеріалів вводиться спеціальне маркування.

Про це йдеться у блозі компанії.

Відповідні нововведення будуть діяти з травня. Так, спеціальні позначки застосовуватимуть тоді, коли користувачі повідомлять про використання інструментів штучного інтелекту або коли Meta виявить індикатори фото- чи відеоконтенту, створеного ШІ.

"Наша маніпульована медіа-політика була написана у 2020 році, коли реалістичний контент, створений штучним інтелектом, був рідкісним явищем, а основне занепокоєння було щодо відео. За останні чотири роки, особливо за останній рік, люди розробили інші види реалістичного контенту, створеного ШІ, як-от аудіо та фотографії, і ця технологія швидко розвивається. Як зазначила Наглядова Рада, не менш важливо боротися з маніпуляціями, які показують, що людина робить те, чого вона не робила", — наголосили у компанії.

Крім того, Meta також змінює спосіб модерування контенту зі ШІ. З липня корпорація припинить видаляти створені штучним інтелектом матеріали, які не суперечать іншим правилам спільноти. Наглядова рада порекомендувала давати користувачам більше контексту про це, а не обмежувати вміст.

Водночас контент зі ШІ або без нього, який порушує інші правила, як-от політику щодо залякування, втручання у вибори та переслідування, і надалі видалятимуть.

Нагадаємо, 25 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроект №11115, яким пропонується врегулювати роботу Telegram в Україні. Головна мета законопроекту — створення ефективного законодавства, яке б дозволяло забезпечити реалізацію прав на свободу вираження поглядів, і одночасно захищало національні інтереси України та права користувачів медіасервісів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 06.04.2024 21:50