Фото: росЗМІ

Заганяють пенсіонерів за межу бідності: Федоров розповів, як рашисти знущаються з мешканців Запорізької області

Російські загарбники продовжують гуманітарний терор на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Вони заганяють людей похилого віку за межу бідності.

Про це в ефірі телемарафону повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Посадовець зазначив, що росіяни відібрали у мирних мешканців окупованих міст майже всі можливості користуватися виплатами від України: закрили українські банки й заборонили гривню.

"Щоб хоч якось втримати людей, кидають їм кістки: замість пенсій видають по 10 тисяч рублів "пенсійних виплат", проте інколи з затримкою на місяці. При цьому спровокували підвищення цін на продукти та ліки в декілька разів", — розповів Федоров.

Мер Мелітополя зазначив, що рашисти завозять на окуповані території свіжонадруковані рублі. Він припустив, що їх, ймовірно, беруть їх не з бюджету Росії, а з підвальних станків, провокуючи чергове підвищення цін.

Федоров наголосив, що незалежно від терору окупантів українські пенсії продовжують нараховуватись і зберігатись на спеціалізованому рахунку: "Ними можна скористатись на підконтрольній Україні території або звісно ж після звільнення української землі від рашистів".

Нагадаємо, наприкінці січня у місті Мелітополь оголошено про заборону перетинати блокпости навколо населеного пункту з 1 березня без спеціальних перепусток, які можна отримати у так званій комендатурі тільки після надання своїх персональних даних.

Війна, 08.02.2023 06:37