ФФУ про «товарняк» з Росією: «Тільки після гри зі збірною Марсу»

06 ЖОВТНЯ 2018 11:29

Міжнародна організація Sport for all запропонувала провести товариський матч між збірними Росії і України, повідомляє Euro Sport.

 «Ми вже підготували відповідне звернення як до Російського футбольному союзу так і до Федерації футболу України. Спорт - це дружба, і, не дивлячись на те, що він повинен залишатися поза політикою, він є важливою складовою для налагодження відносин. Гра повинна відбутися на нейтральній території, наприклад, в Сербії, яка з логістичної точки зору зручна як для українських, так і російських уболівальників. Ми сподіваємося, що всі сторони нас почують і підтримають цю ініціативу. Це було б не менш важливо, якби проти один одного зіграли команди з вищої української і російської ліг», - цитує Sport for all Яніс Кузінс «Известия».

На пропозицію вже відреагувала Федерація футболу України.

«Товариський матч Україна - Росія найближчим часом? У нинішніх умовах тільки після матчу збірна України - збірна Марса! Анонс матчу Україна - країна-агресор з «ініціативи організації Sport for all» розповсюдило чимало українських і ще більше російських ЗМІ.

Це дійсно було смішно! Хочете посміятися ще? Знайдіть в пошукових системах інформацію про главу «Sport for all» Яніс Кузінс. Зокрема, його висловлювання на тему «русского мира». Далі без коментарів. Бажаємо всім вдалого завершення робочого тижня», - написано в фейсбуці ФФУ. До запису прикріплено відео голу Андрія Шевченка у ворота Олександра Філімонова 1999 року.

9 жовтня 1999 року відбувся останній матч збірних України і Росії. З 2014 року УЄФА розводить команди з України та Росії при жеребкуваннях.

Спорт, 06.10.2018 11:29