«Флоренс»: масова евакуація зі східного узбережжя

13 ВЕРЕСНЯ 2018 08:54

Жителі східного узбережжя США в масовому порядку евакуюються вглиб континенту, рятуючись від урагану «Флоренс», повідомляє Euro News. Щоб не допустити заторів, рух по автомагістралях південно-східних штатів відкрито тільки в західному напрямку.

Влада закликає людей не затягувати з евакуацією. Генрі Макмастер, губернатор Південної Кароліни: «Часу на евакуацію залишається все менше. В якийсь момент евакуаційні шляхи закриються, а рятувальники більше не зможуть прийти на допомогу, так як самі сховаються в укриття».

Ураган ослаб до другої категорії з п'яти можливих, але він як і раніше представляє смертельну небезпеку. В даний час ураган знаходиться в декількох сотнях кілометрів від узбережжя Південної Кароліни. У центру циклону швидкість вітру досягає 175 км. за годину. Передбачити точний напрям його руху важко. Чимало жителів узбережжя розраховують, що ураган пройде повз їхні будинки і тому відмовляються від евакуації.

Скотт Перкінс, житель штату Вірджинія: «Ми намагаємося запастися достатньою кількістю їжі, води, батарейок, радіо, ліків для того, щоб ми і наші тварини змогли пережити стихію в безпеці».

Попередження про евакуацію отримали мільйон 700 тисяч жителів Південної Кароліни і Вірджинії. Всього в зоні з високим рівнем небезпеки проживають 5 мільйонів чоловік.

Світ, 13.09.2018 08:54