Джон Альфред Тіннісвуд з Великої Британії, якому зараз 111. Джерело: guinnessworldrecords.com

Футбольний фанат з Англії: Книга рекордів Гіннеса обрала нового найстарішого чоловіка у світі

Джон Альфред Тіннісвуд з Великої Британії, якому зараз 111 років, офіційно став найстарішою людиною у світі. Це сталося після смерті 114-річного Хуана Вісенте Переса з Венесуели, про яку стало відомо 3 квітня.

Про це повідомив сайт Книги рекордів Гіннеса.

Спочатку новим рекордсменом вважався 112-річний Гісабуро Сонобе з Японії, але нещодавно підтвердилося, що він помер 31 березня.

Джон Тіннісвуд народився в Ліверпулі 26 серпня 1912 року — того ж року, коли затонув "Титанік". Станом на 5 квітня 2024 року його точний вік становить 111 років 223 дні.

Джон — прадідусь і зараз проживає в будинку для людей похилого віку в Саутпорті, де персонал описує його як "великого базіку". Зі своєю дружиною він прожив у шлюбі 44 роки, доки вона не померла 1986 року. Їхня донька Сьюзен народилася 1943 року. Зараз у Джона четверо онуків і троє правнуків.

Попри поважний вік, Джон все ще може самостійно виконувати більшість повсякденних справ: встає з ліжка без сторонньої допомоги, слухає радіо, щоби перебувати в курсі новин, і все ще розпоряджається власними фінансами. За словами Джона, секрет його довголіття — це "чистий фарт".

"Ви або живете довго, або живете коротко, і з цим нічого не поробиш", — цитує найстарішого чоловіка планети Книга рекордів Гіннеса.

Окрім того, що щоп'ятниці він з'їдає порцію риби з картоплею фрі, Джон каже, що не дотримується жодної конкретної дієти.

"Я їм те, що мені дають, як і всі інші. У мене немає спеціальної дієти", — запевнив він.

Джон не палить і рідко вживає алкоголь. Його головна порада для збереження здоров'я — дотримуватися поміркованості.

Джон —  фанат футбольного клубу "Ліверпуль". Він народився всього через 20 років після заснування клубу 1892 року. Він пережив усі вісім перемог свого клубу в Кубку Англії та 17 з 19 перемог в чемпіонаті.

Джон також пережив обидві світові війни. Йому було 27 років, коли розпочалася Друга світова війна. Маючи проблеми із зором, він працював на адміністративній посаді в армійському платіжному корпусі. Крім бухгалтерського обліку та аудиту, його робота включала логістичні завдання, такі як пошук застряглих солдатів та організація постачання продовольства. Таким чином, Джон є найстарішим у світі ветераном Другої світової війни серед чоловіків, що залишилися в живих. Після війни Джон працював у бухгалтерії Shell та BP до свого виходу на пенсію 1972 року.

Після того, як Джону виповнилося 100 років 2012 року, він щороку отримував вітальну листівку від покійної королеви Єлизавети, яка була молодшою за нього майже на 14 років. 2020 року він став найстарішою людиною Великої Британії. Зараз Джон каже, що не збентежений своїм новим статусом найстарішого в усьому світі.

"Для мене це не має жодного значення. Анітрохи. Я приймаю світ таким, яким він є", — сказав чоловік.

У Книзі рекордів Гіннеса зазначили, що заяву Тіннісвуда на рекорд оцінили її експерти та Геронтологічна дослідницька група, яка каталогізує підтверджених довгожителів.

Нагадаємо, у січні минулого року у віці 118 років померла черниця Люсіль Рендон. Жінка була визнана найстарішою людиною у світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.04.2024 22:55