Глава ООН категорично виступив проти будь-яких проявів насильства в Венесуелі

06 СЕРПНЯ 2018 22:32

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив про необхідність дотримуватися прав людини в Венесуелі і домогтися консенсусу у вирішенні проблем, що стоять перед країною. У заяві прес-секретаря глави ООН говориться, що той стурбований останніми подіями в Венесуелі і категорично виступає проти будь-яких проявів насильства.

За повідомленнями преси, в неділю під час виступу президента країни Ніколаса Мадуро пролунав вибух. Влада вважає це спробою замаху на главу держави.

«Генеральний секретар знову закликає сторони докласти всіх необхідних зусиль для того, щоб знайти спільну точку зору в справі вирішення численних проблем - в рамках закону і при дотриманні прав всіх венесуельців», - йдеться в заяві, з якою від імені Антоніу Гутерріша виступив його прес- секретар.

Нагадаємо, що в минулому в ООН не раз зверталися до влади Венесуели з закликом припинити переслідування учасників антиурядових протестів. А прокуратура Міжнародного кримінального суду (МКС) почала попереднє розслідування подій у Венесуелі, щоб вирішити, чи підпадають скоєні злочини під юрисдикцію Суду.

Прокурори перевіряють повідомлення про те, що, починаючи з квітня 2017 року, влада Венесуели застосовували надмірну силу для розгону демонстрацій, а також катували затриманих представників опозиції.

Світ, 06.08.2018 22:32