Глава ООН стурбований подіями в регіоні Перської затоки

16 ТРАВНЯ 2019 13:52

Генеральний секретар ООН з тривогою стежить за розвитком подій в регіоні Перської затоки і засуджує нещодавні напади на комерційні судна біля берегів Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ), повідомляє UN.

За даними преси, по чотирьом комерційним суднам, пришвартованим біля берегів Фуджайра в ОАЕ, були нанесені удари, як повідомляється, «предметами невідомого походження».

В результаті всі чотири судна постраждали, але вціліли. Про людські жертви нічого не повідомляється. Через два дні після цього інциденту єменські повстанці-хусити за допомогою безпілотників атакували підприємства в Саудівській Аравії, викликавши пожежі та руйнування, нехай і незначні.

У заяві йдеться про те, що «Генеральний секретар засуджує нещодавні напади на комерційні судна та наголошує на необхідності подальшого розслідування [цього інциденту], яке дозволило б встановити факти та притягнути до відповідальності винних».

Глава ООН також засудив атаки нафтових підприємств в Саудівській Аравії, відповідальність за які взяли на себе єменські хусити.

Антоніу Гутерріш закликав всі сторони «виявляти максимум стриманості, щоб запобігти ескалації і без того напруженій ситуації».

Політика, 16.05.2019 13:52