Фото: depositphotos

"Голі" весілля, сердечка з ковбаси і подарунки лише для чоловіків: як святкують День закоханих у різних країнах

День святого Валентина відзначають у світі 14 лютого. Хоча свято закоханих має яскраво виражений романтичний характер, проте подарунки та традиції його святкування у різних країнах суттєво відрізняються.

Розповідаємо, як незвично поводяться у День закоханих мешканці в різних куточках світу.

Польща

Традиція відзначати День святого Валентина у Польщі з’явилася наприкінці 90-х років, тому у цій країні немає значної кількості святкових звичаїв. Так, 14 лютого поляки відвідують Познанську митрополію. Там розташовані мощі святого Валентина та зберігається його чудотворна ікона. Люди вірять, що молитва до неї допомагає зберегти кохання.

Німеччина

У Німеччині святий Валентин вважається покровителем не закоханих, а психічно хворих. На честь свята німці прикрашають психіатричні лікарні червоними стрічками, а в каплицях проводять спеціальне богослужіння.

Канада

У Канаді існує незвичайна традиція: 14 лютого дівчата можуть освідчитися в коханні та зробити пропозицію руки та серця будь-якому хлопцеві, який їм сподобався. Відмова з боку обранця, згідно з місцевими законами, загрожує йому тюремним ув'язненням або штрафом.

Філіппіни

День святого Валентина тут святкують увесь тиждень. В цей період на Філіппінах тисячі мешканців відзначають сезон кохання та одружуються. Більшість весіль є масовими: в одному місці збираються сотні молодят. Для малозабезпечених пар таке весілля безкоштовне.

Японія

Яскраво і весело цей день відзначають і в Японії: в парку або на площі будується великий міст, з якого молоді люди та дівчата викрикують зізнання в коханні. Примітно, що оцінюється не милозвучність слів, а саме їхня гучність. Подарунки дарують в основному чоловікам, причому не тільки своїй другій половинці, але і колегам, родичам, знайомим.

Велика Британія

Тут вітають не тільки коханих, а й домашніх тварин — собак, котиків, коней. Популярними подарунками на 14 лютого у Британії вважаються солодощі у вигляді сердець, м'які іграшки, особливо ведмежата Teddy, і, звичайно, незмінні листівки-валентинки.

Данія

У Данії День святого Валентина заведено відзначати весело. Тут влаштовують масові вистави та концерти, виступи та виставки, галасливі вечірки. Коханим, друзям, членам сім'ї, колегам посилають гарні білі квіти, а також листівки зі смішними віршами та любовними творами.

Франція

У Франції заведено дарувати своїм коханим ювелірні прикраси або інші коштовні речі. Але є і неординарні варіанти: їстівна білизна, лотерейні білети або одяг з символами свята. Проте найкращий подарунок, на думку французів, — це ковбаса. Тут заведено не просто дарувати палку ковбаси, а нарізати її у формі сердечок.

Індія

В Індії День святого Валентина почали відзначати відносно недавно, однак з щороку він стає дедалі популярнішим. Магазини книжок та подарунків тут прикрашаються символами свята — трояндами, янголятами, м'якими іграшками, кульками у виді серця. Торгові центри у великих містах організовують веселі конкурси, у яких можна виграти купони зі знижками. В Індії, як і у більшості країн світу, молоді люди просять руки та серця своєї обраниці саме в цей романтичний день.

Південна Корея

У Південній Кореї 14 лютого вважається головним чоловічим днем року. Жінки обирають для своїх коханих оригінальні подарунки, однак найбільший попит має шоколад. Через це торгові центри країни готуються заздалегідь і у переддень свята виставляють на прилавки різноманітні упаковування з шоколадом. Багато кореянок навіть готують його самостійно. А ось через місяць, 14 березня, в країні відзначають "Білий день" — тоді вже чоловіки вітають жінок.

Італія

Італійці називають 14 лютого "Солодким святом". Популярним подарунком в цій країні є так звані Baci Perugina — горіхи, покриті шоколадом. У кожній цукерці всередину кладуть записку з фразами про кохання. Такі презенти дарують виключно своїм обранцям. Раніше в італійському місті Турин молодята могли оголосити про свої заручини тільки 14 лютого, але з часом ця традиція відійшла в минуле.

Ямайка

На карибському острові День святого Валентина відзначають у вкрай незвичний для нас спосіб. Тут влаштовують масові весілля, от лише наречені та гості мають бути... роздягненими. Принаймні, до спідньої білизни або купальників.

Фінляндія

У Фінляндії 14 лютого називають Днем друзів. У свято заведено вітати не коханих, а кращих друзів. Вважається, що значення свята змінилося через прагнення суспільства до рівноправності чоловіків і жінок.

Південна Африка

Тут День святого Валентина відзначається вкрай пишно. Традицією вважається запросити кохану людину на побачення у найромантичніше місце. Молоді дівчата також прикріплюють папірець з ім'ям свого коханого на рукаві. У деяких місцях чоловіки також дотримуються цієї традиції. Святкування тут можуть тривати тиждень.

Де у світі заборонено святкувати День святого Валентина?

Існують і такі країни, в яких День святого Валентина заборонений. Це, зокрема, Саудівська Аравія та Іран. Тут вважають, що свято є пропагандою сексуальності й розбещеності.

У яких країнах День закоханих відзначають в інші дати?

У деяких країнах світу День закоханих відзначають в інші дні. Наприклад, в Іспанії 14 лютого чоловіки дарують коханим тільки квіти, а День всіх закоханих тут відзначають 1 травня. У Бразилії свято закоханих припадає на 12 червня. Цього дня самотні бразилійки виконують магічні ритуали, щоб скоріше зустріти свого коханого.

Нагадаємо, раніше ми писали про особливості високосного 2024 року та чи варто брати шлюб у цей період.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Lifestyle, 14.02.2024 12:05