Голландці почали випробовувати штучний плавучий острів

15 ЛИПНЯ 2017 19:57

Морський науково-дослідний інститут Нідерландів (MARIN) почав випробування унікального плавучого острова. Він складається з великих трикутників, які модульно сполучаються між собою. Конструкція острова нагадує плавучі пірси. За словами розробників, можна створити такий острів завширшки до 5 км.

Славнозвісні голландські дамби – вже не надто ефективне вирішення проблеми збільшення рівня води в океані. Сучасна інноваційна альтернатива дамбам (які свого часу допомогли голландцям «відвоювати» в моря частину країни) – це плавучі території: порти і міста, – відзначив один із ініціаторів проекту Олаф Ваальс.

Плавучі острови призначені для різних цілей і потреб: господарських, промислових. Можна використовувати як док-станції для завантаження / розвантаження суден, для рибальських потреб, а також як відновлювальні енергетичні системи, як от: вітрові, сонячні, припливні або хвильові генератори. Однак проблема, яку досі не вирішили розробники – в який спосіб острів «прикріплюватиметься» до дна (можливо, за допомогою якоря). Крім того, розробники намагаються втілити проект «екологічним» і не заподіяти шкоду довкіллю.

https://www.tiktok.com/@vasatich_blog/video/7354359042917092641?is_from_webapp=1&sender_device=pc

MARIN почав тестувати плаваючий острів, який складається з 87 трикутників. Випробування проходять у величезному басейні, де розробники мають змогу створити штучні хвилі і течії, щоб перевірити, як реагуватиме острів на різні природні умови.

Технології, 15.07.2017 19:57