ГПУ: проведено 40 обшуків та вилучено понад 700 тис доларів США та 2 млн грн

27 ЛИПНЯ 2017 12:10

Генпрокуратурою проведено близько 40 обшуків у ряді державних установ та комерційних підприємств у зв’язку з розтратами коштів під час державних закупівель, інформує TrueUA з посиланням на сайт Генеральної прокуратури України.

 

Зазначається, що Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення у 2012-2014 роках заволодіння комерційним підприємством державними коштами в особливо великих розмірах під час закупівель обладнання, програмного забезпечення та його подальшого обслуговування, а також зловживання службовим становищем службовими особами МВС України, інших центральних органів виконавчої влади і державних підприємств та сприяння ними у заволодінні державними коштами під час вказаних закупівель комерційними підприємствами, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та іншими статтями КК України.

 

«У ході досудового розслідування слідчими Генеральної прокуратури спільно із співробітниками Служби безпеки України проведено близько 40 обшуків у державних установах, у приміщенні комерційного підприємства, на підприємствах, які здійснювали постачання обладнання, за місцем проживання колишнього високопосадовця МВС України, низки службових осіб МВС України, які входили до складу тендерного комітету», – йдеться у повідомлені.

 

За місцем проживання колишнього високопосадовця МВС України вилучена комп’ютерна техніка, чорнові записи та інші речі згідно ухвали суду. На даний час вилучено понад 700 тис доларів США, 2 млн грн, значна кількість колекційних – золотих та срібних – монет, коштовності та інші дорогоцінні предмети, походження яких встановлюється.

 

Наразі обшуки тривають. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до заподіяння збитків державі.

 

Події, 27.07.2017 12:10