Грудне вигодовування - надійний захист дитини від екземи

01 БЕРЕЗНЯ 2019 14:38

 

Якщо дитина перебувала на грудному вигодовуванні протягом перших трьох місяців життя, до шести років у нього буде знижений ризик розвитку екземи в порівнянні з дитиною, якого не годували грудьми або годували менше трьох місяців, пише Health Line.

В рамках дослідження вчені фіксували раціон приблизно 2000 вагітних жінок, починаючи з третього триместру, і те, чим годували народжених дітей в перший рік їх життя. Підсумкова оцінка стану 1520 дітей проводилася у віці шести років. В цілому трохи більше 20% дітей зіткнулися з екземою.

Ризик підвищувався у дітей, що мали серед родичів осіб з харчовими алергіями і народжених в сім'ях з більш високим соціально-економічним статусом.

Фахівці підкреслюють: можливо, грудне вигодовування і не врятує від екземи на 100%, але воно точно захистить від загострень захворювання.

Притому, раціон матері, як показало дослідження, не впливав на ризик розвитку екземи у дитини. Яким саме чином грудне вигодовування рятувало дітей, вчені не знають.

Можливо, через молоко дитина починає максимально рано контактувати з білками-алергенами. Ці білки в поєднанні з антитілами матері можуть передаватися дитині, викликаючи у нього вироблення захисних клітин, які будуть пригнічувати алергічні реакції.

Суспільство, 01.03.2019 14:38