Фото: Армія.inform

Гуменюк розповіла, як погода впливає на ракетні обстріли України

Через шторм більшість російських ракетоносіїв перебувають у пунктах базування. Проте щонайменше один надводний ракетоносій споряджений, він містить вісім ракет типу "Калібр".

Про це 12 березня повідомила речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

За її словами, наразі море та погода знову на боці України.

"Штормова погода змусила завести ракетоносії в пункти базування, але ми знаємо, що щонайменше один надводний ракетоносій споряджений і готовий — це вісім ракет типу "Калібр", які нещодавно перебували на чергуванні в морі й тільки через шторм були заведені", — зазначила вона.

Нині корабельне угруповання ворога зменшене до чотирьох одиниць. Це розвідники, які збирають дані про надводну обстановку й намагаються випускати БпЛА.

"На цей момент ймовірність ракетної атаки хоч і відтерміновано, але залишається великою. Оскільки ракетоносію достатньо двох-трьох годин, щоб опинитися на бойовому курсі. І шторм не такий критичний, щоб він не вийшов", — сказала Гуменюк.

Нагадаємо, росіяни вночі 9 березня здійснили 15-ту масовану ракетну атаку на енергетичну інфраструктуру України. Внаслідок обстрілів є пошкодження об’єктів. Усього Росія випустила по Україні 81 ракету, зокрема шість крилатих ракет повітряного базування Х-47 "Кинджал". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.03.2023 10:23