Фото: ДТЕК Енерго

Нічна масована атака: "Укренерго" повідомив про наслідки

Росіяни вночі 9 березня здійснили 15-ту масовану ракетну атаку на енергетичну інфраструктуру України. Внаслідок обстрілів є пошкодження об’єктів.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго". Для зменшення ризиків були превентивно застосовані обмеження у всіх регіонах.

"Триває відновлення роботи енергосистеми, електропостачання поступово відновлюється. Водночас внаслідок атаки є пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури. Тому обмеження будуть застосовані у Житомирській, Харківській та Одеській областях", — зазначили в "Укренерго".

Укренерго повідомило про наслідки нічної ракетної атаки

Водночас у ДТЕК повідомили, що окупанти атакували три теплові теплоелектростанції. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих.

"Внаслідок обстрілу було серйозно пошкоджено обладнання ТЕС. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію наслідків", — зазначили енергетики.

За словами голови Житомирської ОВА Віталія Бунечка, у місті пошкоджений один з об'єктів енергетичної інфраструктури. Без енергопостачання майже 150 тисяч абонентів Житомира. У місті немає води, світла та опалення. Крім того, зупинився електротранспорт.

Зазначимо, що у Києві, Київській області, на Одещині та Дніпропетровщині ввели екстрені відключення світла.

Нагадаємо, внаслідок нічної масованої атаки відключилась остання лінія зв’язку окупованої Запорізької АЕС з українською енергосистемою. Наразі станція знеструмлена і  перейшла в режим блекауту вшосте за час окупації, 5-й та 6-й енергоблоки переводяться в холодний стан, увімкнулись 18 дизель-генераторів для живлення власних потреб ЗАЕС. Пального для їхньої роботи залишається на 10 діб, розпочався зворотний відлік часу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.03.2023 09:15