У Києві і двох областях ввели екстрені відключення світла

Вночі 9 березня Росія здійснила чергову масовану атаку на Україну. Вибухи лунали у багатьох областях, а також у столиці. Внаслідок обстрілу у Києві, на Дніпропетровщині та Одещині введено екстрені відключення електроенергії.

Як повідомила прес-служба ДТЕК Київські електромережі, це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що наразі без світла приблизно 15% споживачів.

У місцевих Telegram-каналах Дніпра також повідомляють про відключення електроенергії в області. Крім цього, в місті тимчасово призупинено рух електротранспорту. Аналогічне рішення було ухвалене і в Одеській області.

Нічна масована атака: що відомо

У ніч на 9 березня Росія атакувала Україну ракетами та дронами. Вибухи вночі лунали у Дніпрі, Рівненській, Кіровоградській, Волинській областях, на Тернопільщині та Франківщині. Тим часом у Сумах та на Київщині працювала ППО. У Києві вранці вибух пролунав у Голосіївському районі, на місці працюють екстрені служби.

Рашисти вдарили близько 15 разів по Харкову й області: під прицілом були об‘єкти критичної інфраструктури. На Одещині внаслідок масованого ракетного удару є влучання в об’єкт енергетичної інфраструктури області, а також пошкоджені житлові будинки.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" попередила про затримку 15 поїздів через масований ракетний удар. Водночас київська кільцева електричка продовжує курсувати чітко за графіком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.03.2023 06:49