Хочете жити довше? Грайте в теніс!

07 ВЕРЕСНЯ 2018 12:09

Якщо людина регулярно грає в теніс, він може збільшити тривалість життя майже на 10 років, передає The Daily Mail. Теніс краще бігу, катання на велосипеді або плавання, кажуть фахівці. Вся справа в соціальному аспекті гри.

Дослідження майже 8600 чоловік це доводить. Гравці в теніс жили в середньому на 9,7 роки довше людей, взагалі не займалися спортом. Люди, які грали в бадмінтон, - на 6,2 року довше, футболісти - приблизно на 5 років довше. А ось види спорту, що не припускали взаємодії з іншими людьми, працювали не так ефективно.

Катання на велосипеді збільшувало тривалість в середньому на 3,7 року, плавання - на 3,4 року, біг - на 3,2 року. Вчені точно не знають, чому теніс виробляє настільки потужний ефект. Але в цілому вони говорять про наступну тенденцію: види спорту на зразок тенісу та командних видів спорту не тільки підвищують частоту серцебиття і дають навантаження на тіло, але і дозволяють встановлювати зв'язку з іншими людьми. А соціальний аспект критично важливий в довголітті.

Суспільство, 07.09.2018 12:09