Фото: Pixabay

Холера у Києві та південних областях: українців попередили про фейки у соцмережах

Мережею шириться повідомлення, що нібито у Києві виявили холерну паличку, а у низці південних областей — спалах холери. Фахівці наголошують, що це фейк й радять довіряти лише перевіреній інформації.

Так, у соціальних мережах розповсюджують інформацію, що у результаті виявлення у водоймах столиці України холерної палички, Києву загрожує спалах холери. А у регіонах, які постраждали від підтоплення, — вже нібито лютує холера. 

"Цю інформацію поширюють користувачі соцмереж, повідомлення також адресно розсилаються користувачам через месенджери", — повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій.

Насправді у Міністерстві охорони здоров'я заявили, що ця інформація не відповідає дійсності та є частиною ворожої ІПСО.

"На сьогодні в Україні на територіях Херсонської, Запорізької, Миколаївської, Дніпропетровської та Одеської областей НЕ зареєстровано жодного підтвердженого випадку холери", — вказує прес-служба відомства.

"Київводоканал", своєю чергою, також заперечив цей вкид і заявив, що якість питної води постійно контролюється за показниками епідемічної безпеки та санітарно-хімічними нормами безпечності.

"Відхилень від чинного ДСанПіН (Державні санітарні правила та норми, — ред.) наразі немає, вода безпечна за епідемічними показниками та не шкодить здоров’ю людини", — зауважують фахівці.

фейки про холерну паличку

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомляв, що наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС наразі не можливо повністю оцінити, але вони будуть величезні й для довкілля, і для здоров'я людей. Водночас нині вже можна оцінити перші наслідки російського теракту для річки Дніпро — за його словами, подекуди вода за певними показниками забруднена у 28 тисяч разів більше норми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.06.2023 05:28