Фото: vikna.tv

Іран почав передавати Росії ще більше ударних дронів: британська розвідка назвала маршрут

Протягом останніх місяців Росія працювала над забезпеченням довгострокових поставок безпілотних літальних апаратів одностороннього удару. До країни-агресорки почали доставляти більші партії ударних дронів для використання проти України.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

Зазначається, що Росія перейшла від отримання невеликих поставок іранських БпЛА повітряним транспортом до більших партій кораблями з Ірану через Каспійське море. Після повномасштабного вторгнення цей "міжнародний транзитний коридор північ-південь" набув значно більшого значення.

Розвідники зауважують, що цей коридор дозволяє Росії отримати доступ до азійських ринків, зокрема для передачі озброєнь — шляхом, який, як сподіваються у Москві, є менш вразливим до міжнародних санкцій.

"Росія також працює над запуском внутрішнього виробництва БпЛА, напевно за підтримки Ірану. Росія інвестує в це, тому що це надає їй відносно дешевий ударний потенціал великої дальності в той час, коли вона витратила значну частину своїх запасів крилатих ракет в Україні", — пояснюють у Міноборони Великої Британії.

Великі поставки дронів до Росії
Фото: 
Міноборони Великої Британії

Нагадаємо, за останніми даними Білого дому, Російська Федерація отримала від Ірану сотні бойових безпілотників, які будуть використані для ударів по Україні. До того ж Росія отримує з Ірану матеріали, необхідні для будівництва заводу з виробництва безпілотників. Він може бути повністю запущений на початку 2024 року.

Раніше повідомлялось, що Іран продав країні-агресорці Росії озброєння для війни проти України на понад мільйон доларів. Зокрема, війська РФ отримали танкові та артилерійські боєприпаси.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 10:23