Ізраїль стягує танки до кордону з сектором Газа

26 БЕРЕЗНЯ 2019 16:31

Ізраїль стягує танки і важку техніку до кордону з Газою. Раніше Ізраїль завдав нових ударів по сектору Газа у відповідь на ракетний обстріл території єврейської держави.

У комюніке, яке поширив ЦАХАЛ, йдеться, що відповідальність за всі удари з боку Гази несе ХАМАС. За словами представників Армії оборони Ізраїлю, метою обстрілу був офіс політичного керівника угруповання і штаб її військової розвідки, повідомляє Euro News.

Напередодні в ХАМАС заявили, що їм вдалося досягти домовленості про припинення вогню в секторі Газа. Як повідомила палестинська сторона, «угода була укладена між палестинськими угрупованнями та Ізраїлем за посередництва Єгипту».

При цьому ізраїльські офіційні особи ніяк не прокоментували ці заяви. Незабаром на півдні єврейської держави знову зазвучали сирени, які попереджають про ракетний обстріл.

Напруженість в регіоні посилилася після того, як у понеділок випущена з території Гази ракета потрапила в житловий будинок в Мішмерете в центральній частині єврейської держави. В результаті удару постраждали сім ізраїльтян.

«Сьогоднішній пуск ракет з території Гази в бік Ізраїлю - це серйозне, неприпустиме порушення. Ми також в курсі останніх повідомлень про обстріл Гази. Ми стежимо за подіями. Ми просимо обидві сторони проявити максимальну стриманість», - заявив прес-секретар генсека ООН Стефан Дюжаррік.

На тлі загострення ситуації президент США Дональд Трамп підписав прокламацію, що визнає суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами.

Ці території єврейської держави взяло під свій контроль після Шестиденної війни 1967 року.

Резолюцію про суверенітет Ізраїлю над Голанах, яку Кнесет прийняв 14 років по тому, ООН вважає недійсною.

Світ, 26.03.2019 16:31