Бої в Секторі Гази тривають. Джерело: The Times of Israel

Ізраїлю прогнозують найважчий етап війни в Секторі Гази, — ЗМІ

Тривають бої між ХАМАСом та Ізраїлем, ізраїльській військові переносять фокус своєї кампанії на південь Гази. Т там їм, імовірно, доведеться провести найважчий етап, оскільки Ізраїль прагне розгромити бойовиків і повернути заручників на тлі поглиблення гуманітарної кризи.

Такий висновок зробили експерти The Wall Street Journal, посилаючись на інформацію високопоставлених ізраїльських офіцерів та аналітиків.

Ізраїльським військам значною мірою вдалося взяти під контроль північну частину Сектора Гази, але вони тільки частково знищили військовий потенціал ХАМАСу та не знешкодили багатьох його лідерів.

"В останні дні ізраїльські командири сигналізували про зміщення на південь, припускаючи, що багато бойовиків ХАМАС втекли туди, коли ізраїльські війська ввійшли, та що деякі лідери сховалися в густонаселених містах чи в підземних тунелях, де менше авіаударів і менше бойових дій", — наголошується в матеріалі.

За словами джерел журналістів, на півдні бойовики майже напевно виявляться рішучішими, оскільки у них залишиться мало варіантів розвитку подій, окрім як битися.

"Заручники є найкращим важелем, який є у лідерів ХАМАСу, щоби пережити переміщення Ізраїлю на південь, оскільки бойовики прагнуть припинити бойові дії, принаймні тимчасово", — додали вони.

Журналісти з'ясували, що бойові дії ізраїльських сил у південній частині Сектора Гази ускладнить присутність великої кількості мирних мешканців.

Заступник радника президента США з національної безпеки Джонатан Файнер в ефірі каналу CBS закликав ізраїльську сторону звузити "зону активних бойових дій, уточнивши, де цивільні особи можуть шукати притулку від бойових дій" на півдні.

Нагадаємо, 17 листопада голова Ради національної безпеки Цахі Ханегбі заявив, що Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) досягнула всіх цілей у Газі, проте війна ще не закінчена. За його словами, ізраїльські військові відзначили три тижні з моменту початку наземного вторгнення в Газу, і зараз діє в центрі міста, завдаючи ударів по кожній цілі, яку хотіла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.11.2023 10:57