Фото: Валерій Юрик

Йде безперервний бій: український офіцер розповів про ситуацію під Авдіївкою та втрати окупантів

Під Авдіївкою на Донеччині вже третю добу йде бій. Українські військові на цьому напрямку за весь цей період не мали жодної хвилини відпочинку.

Про це розповів офіцер 59 мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Збройних сил Сергій Цехоцький в ефірі "Свобода Live". За його словами, наразі інтенсивно триває бій на всіх ділянках.

"Цю атаку можна прирівняти до першого дня повномасштабного російського вторгнення, тільки на окремій ділянці фронту. Тактика військ РФ дещо змінилася: 10 жовтня вони масово йшли в атаку, зараз — штурмують меншими і більш мобільними групами, — додав Цехоцький.

За його словами, воїни 59 ОМПБр підбили:

  • чотири ворожі БМП;
  • два танки Т-72;
  • два БМД;
  • дві БМД та ще два танки пошкодили.

Нагадаємо, в Авдіївці Донецької області під час масованої ворожої атаки воїни Сил спеціальних операцій України завдали ворогу відчутних втрат. За добу спецпризначенці знищили в вісім одиниць російської важкої техніки та десятки загарбників.

Раніше голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш підтверджував, що російські окупанти продовжують штурмові дії позицій навколо Авдіївки. Однак українські захисники відбивають усі ворожі атаки. Ситуація в регіоні дуже напружена. Вже третю добу ворог не припиняє штурмові дії по позиціях навколо міста – гатять як по позиціях, так і по місту з усього, що в них є в наявності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 21:43