Кава виявилася універсальним жироспалювальним напоєм

29 ЧЕРВНЯ 2019 20:19

Кава здатна стимулювати коричневий жир - тип жирових відкладень, який спалює білі жирові відкладення (які організм запасає) для отримання теплової енергії.

Як зазначає Sci-News, у людей з більш низьким «індексом маси тіла» більше коричневого жиру.

Часто коричневий жир починає спалювати цукор і жири у відповідь на низькі температури, розповідають співробітники Університету Ноттінгема. Підвищення активності коричневого жиру покращує контроль цукру в крові, ліпідний профіль, сприяє спалюванню калорій і зниження маси тіла.

Але до недавнього моменту вчені не знали, як простимулювати коричневий жир. Вони спробували зробити це за допомогою кави. Фахівці використовували просунутий тепловізор, щоб зрозуміти, де в тілі добровольців розташовується коричневий жир. Згідно з попередніми дослідженнями, коричневий жир переважно розташовується в області шиї.

І в рамках експерименту вчені побачили, що ця зона ставала теплішою після того, як добровольці випивали каву. Тепер вчені мають з'ясувати, які саме компоненти кави справили даний ефект, чи працює тут кофеїн або щось інше. Також очікується тестування БАДів з кофеїном.

Суспільство, 29.06.2019 20:19