Фото ілюстративне. Джерело: omore.city

Керівника "Чорноморського біосферного заповідника" підозрюють у колабораціонізмі

"Чорноморський біосферний заповідник", який є структурним підрозділом Національної академії наук України, фактично захопили окупанти. Його керівника підозрюють у колабораційній діяльності.

Про це повідомила прес-служба Херсонської обласної прокуратури.

"За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури мешканцю Голої Пристані заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі за відповідною статтею Кримінального кодексу України", — йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що 58-річний підозрюваний у лютому 2023 року добровільно розпочав працювати на посаді директора незаконно створеного так званого "государственного автономного учреждения "Черноморский биосферный заповедник". Фактично — це захоплений структурний підрозділ Національної академії наук України.

"На цій посаді чоловік організовує роботу установи, налагоджує взаємодію з окупаційним "Міністерством природних ресурсів і рибальства Херсонської області", сприяє тому, що співробітники установи беруть участь в конференціях і навчаннях, організованих представниками країни-агресорки", — наголосили в Херсонській обласній прокуратурі.

Нагадаємо, на початку листопада Офіс Генерального прокурора повідомляв, що підприємець за сприяння представників Росії налагодив транспортні перевезення на окупованій Херсонщині. Колаборанту повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору. Підозрюваний — директор підприємства, яке здійснювало пасажирські перевезення, погодився на співпрацю з ворогом під час окупації Херсонщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.12.2023 15:37