Фото: прес-служба ДБР

Ще двох колаборантів засудили до 15 років в'язниці, — ДБР

Впродовж минулого тижня ще двоє колаборантів отримали судовий вирок за співпрацю з ворогом. Зокрема, за матеріалами розслідувань Державного бюро розслідувань, заочно було засуджено до 15 років позбавлення волі двох перебіжчиків, ще два обвинувальних акти слідчі скерували до суду.

Про це інформує прес-служба ДБР.

Суд заочно визнав винним у держзраді та колабораціонізмі правоохоронця, який передавав окупантам списки своїх колег та військовослужбовців з Куп’янського районі Харківщини. У липні 2022 року чоловік добровільно звернувся до так званого голови окупаційної адміністрації Куп’янська з пропозицією співпраці та отримав посаду "оперативного чергового".

"Першою ініціативою зрадника була підготовка списків мешканців району, які до повномасштабного вторгнення служили в ЗСУ та були працівниками правоохоронних органів. Також він збирав особисті дані громадян, які активно висловлювали свою патріотичну позицію. Після деокупації регіону зрадник утік з рашистами", — вказали у ДБР.

Засуджений колаборант з Харківщини. Фото: ДБР

Засуджений колаборант з Харківщини. Фото: ДБР

Також 15 років ув’язнення з конфіскацією майна отримав екс-начальник пожежної частини з селища Новопсков Луганської області, який залишився на окупованій території та добровільно приєднався до агресорів. 

Засуджений колаборант з Луганщини

Засуджений колаборант з Луганщини. Фото: ДБР

Слідчі, крім цього, завершили розслідування стосовно колишнього правоохоронця з Вовчанська, який керував слідчим відділом в місцевій окупаційній міліції.

"Направлено до суду й обвинувачення щодо лісника, який продовжив "службу" в Станично-Луганському лісництві, але під ворожим прапором", — повідомили правоохоронці.

Після захоплення міста зрадник почав активно допомагати окупантам. У квітні 2022 його призначили слідчим у "народну міліцію". Він допитував затриманих місцевих мешканців, а також із військовими РФ патрулював вулиці. За місяць дослужився до начальника слідчого відділу.

зрадник з Вовчанська

Зрадник з Вовчанська. Фото: ДБР

Раніше у ДБР повідомляли, що від початку повномасштабного вторгнення Росії відомство відкрило та відпрацювало майже 1,9 тисячі кримінальних проваджень. Йдеться про злочини проти національної безпеки України.

ДБР

Інфографіка: Державне бюро розслідувань

Нагадаємо, раніше Малиновський районний суд Одеси ухвалив вирок колишньому "заступнику адміністрації Херсонської області" Кирилу Стремоусову, який загинув в ДТП. Мертвий зрадник отримав довічне ув'язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.11.2023 01:48