Фото: соцмережі

В Одесі суд виніс рішення у справі загиблого колаборанта Стремоусова: як його покарали посмертно

Малиновський районний суд Одеси ухвалив вирок колишньому "заступнику адміністрації Херсонської області" Кирилу Стремоусову, який загинув в ДТП. Мертвий зрадник отримав довічне ув'язнення.

Про це йдеться у вироці суду.

Зазначається, що судова колегія на чолі з суддею Сергієм Черевком засудила Стремоусова до дев'яти років за колабораціонізм, до 13 років із конфіскацією майна за держзраду і до довічного ув'язнення за держзраду в умовах збройного конфлікту.

"Оцінивши докази, які були подані сторонами кримінального провадження, суд дійшов висновку про винуватість громадянина у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна", — йдеться в повідомленні.

Раніше ЗМІ та пропагандисти повідомляли про нібито загибель Кирила Стремоусова у ДТП за загадкових обставин. Суд не отримав фактичних доказів смерті Стремоусова, тому його судили заочно як особу, яка переховується від слідства. Крім того, суд зобов'язав колаборанта сплатити 13 тисяч гривень судових витрат. 

Смерть Стремоусова

Кирило Стремоусов, який після окупації Херсона пішов на співпрацю з ворогами, загинув у ДТП 9 листопада 2022 року, внаслідок зіткнення його броньованого позашляховика з військовою технікою. Винуватцем аварії називають водія вантажівки, яка здійснила небезпечний маневр. Водій Стремоусова не впорався з керуванням, намагаючись уникнути зіткнення. Автомобіль колаборанта розірвало на шматки. Лікарі на окупованих територіях підтвердили смерть колаборанта. В ДТП постраждали ще двоє осіб, зокрема водій Стремоусова, який залишився живим.

Нагадаємо, раніше в Одесі затримали пропагандиста, який підтримував Російську Федерацію. Він був "правою рукою" колаборанта Кирила Стремоусова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2023 15:55