Фото: СБУ

В Одесі затримали блогера, який був "правою рукою" Стремоусова

У четвер, 20 липня, працівники Служби безпеки України затримали в Одесі пропагандиста, який підтримував Російську Федерацію. Він був "правою рукою" Стремоусова.

Про це повідомляє прес-служба СБУ. 

За даними слідства, фігурантом є проросійський блогер з Миколаївщини, що тривалий час працював на колаборанта Стремоусова і фактично був його "правою рукою". 

"До повномасштабного вторгнення Росії вони разом організовували проплачені масові акції, спрямовані на розхитування внутрішньополітичної ситуації в регіоні на користь країни-агресора. На період захоплення частини Миколаївської області та Херсона Стремоусов увійшов до складу місцевої окупаційної адміністрації РФ, а його поплічник залишився на підконтрольній Україні території", — зазначають у прес-службі.

Проросійський блогер для поширення деструктивного контенту використовував власні сторінки та канали в Youtube, Facebook та Instagram, а також у забороненій соцмережі "Вконтакте" із загальною аудиторією понад 100 тисяч користувачів. На цих інтернет-ресурсах він заперечував існування Української державності та українського народу. Він постійно змінював номери телефонів та використовував вигаданий нікнейм "мужчина". Його сюжети та публікації репостили центральні рупори Кремля під виглядом пересічних громадян України.

До того ж зловмисник дискредитував українських захисників і закликав громадян ухилятися від призову до ЗСУ. 

"Під час обшуків за місцями його проживання в Одесі та Южноукраїнську Миколаївської області виявлено ноутбук і п'ять мобільних телефонів із доказами підривної діяльності. Також вилучено "посадову інструкцію інформагентства" Стремоусова, де раніше працював фігурант", — йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Пропагандисту обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Продовжується розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

Нагадаємо, суд міста Бельці оштрафував жительку Молдови за обвинуваченням у розпалюванні ненависті та підбурюванні до насильницьких дій. Вона заявила у соціальній мережі TikTok, що "український народ треба було ліквідувати ще за часів Другої світової війни".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.07.2023 15:59