Фото: СБУ

"Зливала" інформацію про безпілотники ЗСУ на Херсонщині: СБУ затримала зрадницю

У Херсонській області працівники Служби безпеки України затримали агентку Головного управління Генштабу Збройних сил Росії. Жінка "зливала" ворогу інформацію про українські безпілотники.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що фігурантка є контрактницею однієї з військових частин Збройних сил України, яка дислокується в регіоні і виконує бойові завдання на передовій. За вказівкою російської спецслужби зрадниця збирала розвіддані про безпілотні літальні апарати Сил безпеки та оборони.

"Насамперед ворога цікавили місця застосування українських дронів-розвідників на правому березі Дніпра у Херсонській області. Також агентка ГРУ намагалась зібрати максимум інформації про можливі контрнаступальні операції українських військ", — зауважили в СБУ.

Крім цього, вона відстежувала вогневі позиції протиповітряної оборони ЗСУ на території регіону. У разі успішного виконання ворожих завдань окупанти обіцяли "евакуювати" її до РФ і видати російський паспорт. 

"Співробітники СБУ затримали зловмисницю на спробі отримання секретної інформації про українські військові об’єкти", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, контрактниця була дистанційно завербована на початку цього року кадровим співробітником гру з позивним "Дімка". У поле зоре російської спецслужби вона потрапила через підписку на різні групи військового спрямування у забороненій соцмережі "Вконтакте".  Надалі зрадниця спілкувалася з агресором через один з месенджерів, а отриману інформацію передавала у вигляді електронних координат з фотографіями об’єктів. 

Під час обшуків у фігурантки виявлено мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь РФ. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення. 

Нагадаємо, раніше суд за матеріалами ДБР арештував незаконно збудовані понад 80 об’єктів нерухомості на острові "Муромець" в Деснянському районі Києва. Відомо, що для зведення будівель організатори, за сприяння одного із чинних радників мера столиці, незаконно використовували 10 гектарів землі громади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 20:56