Фото: ДБР

Екс-працівники СБУ перейшли на бік ворога й кібератакують органи держвлади (відео)

Працівники ДБР завершили розслідування стосовно двох працівників ФСБ Росії, колишніх співробітників СБУ в АР Крим. Нині вони здійснюють кібератаки на українські інформаційні системи.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Відомо, що колишні співробітники Служби у 2014 році перейшли на бік ворога та вступили до лав ФСБ РФ. Вони володіли професійними навичками у питаннях здійснення контррозвідувального захисту у сфері інформаційної безпеки України та надавали допомогу ворожим спецслужбам у проведенні підривної діяльності проти України.

Екс-правоохоронці працювали спільно зі злочинним хакерським угрупуванням "Armageddon". Зловмисники атакували комп’ютери та автоматизовані системи центральних органів державної влади України.

Зазначається, що їхні дії призвели до витоку, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації та до порушення встановленого порядку її маршрутизації в інтересах спецслужб РФ.

Так, двоє чоловіків обвинувачуються у державній зраді (за ч. 1 ст. 111 КК України) та несанкціонованому втручанні в роботу електронно-обчислювальних машин та автоматизованих систем (ч. 2 ст. 361 КК України). Їм може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, російські хакери збирають дані про конвої з гуманітарною допомогою, використовуючи приватні камери спостереження в українських кав'ярнях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2023 10:21