Фото: Pixabay

Стало відомо, як російські хакери збирають розвідувальну інформацію в Україні

Російські хакери збирають дані про конвої з гуманітарною допомогою використовуючи приватні камери спостереження в українських кав'ярнях.

Про це повідомляє The Guardian.

За словами директора відділу кібербезпеки Агентства національної безпеки США Роба Джойса, російський уряд і підтримувані урядом хакери продовжують атакувати українські системи інформаційних технологій у рамках свого вторгнення в країну.

Він зауважив, що ворожі хакери зосередили свою увагу на камерах відеоспостереження, які використовуються місцевою владою та приватними підприємствами для спостереження за оточенням.

"Відбуваються творчі речі. Ми спостерігаємо, як російські хакери входять у відкриті веб-камери, щоб спостерігати за колонами та потягами, які доставляють допомогу. Вони також зламують ці веб-камери... І замість того, щоб використовувати міську площу (камери), які доступні в Інтернеті, вони дивляться на камеру відеоспостереження кав’ярні та бачать дорогу, яку їм потрібно бачити", — сказав Джойс.

Джойс додав, що росіяни також зосереджують свої хакерські дії на американських виробниках оборонної продукції та логістичних транспортних компаніях, щоб дізнатися більше про ланцюг постачання зброї в Україну.

Нагадаємо, раніше Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації попередила українців про небезпеку завантаження зламаного програмного забезпечення, адже російські хакери почали поширювати віруси через торенти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2023 18:35