Фото: прес-служба ДБР

Викриття зрадників та колаборантів: скільки за тиждень ДБР спрямувало справ до суду

Державне бюро розслідувань цього тижня направило до суду обвинувачення щодо дев'яти колаборантів та зрадників, ще двоє отримали підозру, а двох перебіжчиків заочно засудили.

Про це інформує прес-служба правоохоронного відомства.

Хто отримав вирок

Подільський районний суд міста Києва виніс вирок у справі колишнього правоохоронця, який допоміг росіянам захопити дитячий табір "Артек" у Криму. За матеріалами спецрозслідування ДБР суд визнав чоловіка винним та присудив йому 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також суд заочно визнав винним та призначив 13 років та шість місяців позбавлення волі командиру відділення пожежної частини з Волновахи Донецької, який перейшов на сторону ворога.

Справи, які передали до суду

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо колишньої судді Керченського міського суду з Криму, яка завдяки зраді зробила кар’єрний "ривок" при окупантах. 

Завершено спеціальне досудове розслідування й щодо правоохоронця, курсанта та лісничого з Харківської області. Також завершено досудове розслідування стосовно курсанта одного із правоохоронних вишів Харківщини.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування також у справі колишнього правоохоронця, який очолює окупаційну "міліцію" у селищі Якимівка на Запоріжжі.

Пішла до суду справа й трьох колишніх правоохоронців із Запорізької області, які перейшли на бік ворога, аби "служити" окупантам у селищі Приазовське.

Спеціальне розслідування завершено й щодо правоохоронця з міста Лиман Донецької області. Він обійняв посаду водія у так званому рятувальному загоні, який окупанти створили у захопленому місті.

Кому повідомили про підозру

Державне бюро розслідувань заочно повідомило про підозру двом працівникам Старобільського СІЗО. Під час широкомасштабного вторгнення правоохоронці не виконали наказ свого керівництва про евакуацію зі Старобільська на Луганщині. Вони залишилися працювати у захопленій росіянами СІЗО під прапором РФ.

"Санкції статей державної зради та колабораційної діяльності передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 років до довічного ув’язнення з конфіскацією майна", — вказують у відомстві.

Нагадаємо, Малиновський районний суд Одеси ухвалив вирок колишньому "заступнику адміністрації Херсонської області" Кирилу Стремоусову, який загинув в ДТП. Мертвий зрадник отримав довічне ув'язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.10.2023 02:53