Результати голосування в Київській обласній раді. Джерело: Facebook Романа Титикала

Київська обласна рада зупинила повноваження депутатів ОПЗЖ (документ)

Депутати фракції "Опозиційна платформа — за життя" тепер не зможуть голосувати у Київській обласній раді. Їхні повноваження зупинені до кінця військового періоду.

Про це повідомив депутат Київської обласної ради й автор проекту рішення Роман Титикало.

"Щойно Київська обласна рада підтримала мій проект рішення, поданий за ініціативою фракції "Європейська Солідарність Київщини" про призупинення повноважень депутатів політичної партії "Опозиційна платформа — за життя", яким вирішено призупинити повноваження депутатів Київської обласної ради VIII скликання, які висувалися та були обрані за виборчими списками цієї політичної партії", — написав він на своїй Facebook-сторінці.

Документ Київської обласної ради

документ

Документ Київської обласної ради

Він додав, що Верховна Рада досі не може ухвалити відповідні закони та розв'язати ці питання, і у Верховній Раді два осколки ОПЗЖ активно голосують разом із моно-більшістю.

"Моно-більшість стала повністю залежною від цих голосів для ухвалення всіх рішень, на кшталт — забрати кошти з місцевого самоврядування тощо, але лише не голосують щодо Росії-агресора та УПЦ МП", — наголосив Роман Титикало.

Нагадаємо, нещодавно секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов відреагував на арешт депутата від забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя". Він закликав не обмежуватися цим випадком. На його думку, не лише тільки Нестор Шуфрич, а й усі представники ОПЗЖ у Верховній Раді мали б покинути парламент.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.10.2023 13:35