Фото: Офіс генпрокурора

Ще один нардеп від ОПЗЖ потрапив під слідство через державну зраду

Суд дозволив проведення спеціального досудового розслідування у справі щодо колишнього народного депутата України від забороненої політичної партії ОПЗЖ Рената Кузьміна. Його підозрюють у державній зраді. 

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, колишній нардеп напередодні та після повномасштабного вторгнення РФ в Україну розміщував у соціальній мережі та мобільному додатку пропагандистські матеріали на шкоду країні.

"З березня 2021 року до березня 2022 року він також озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах, на власному сайті та Telegram-каналі інформацію, яка мала пропагандистський характер", — йдеться в повідомленні.

На думку правоохоронців, депутат формував антиукраїнський настрій, шкодив суверенітету та територіальній цілісності України, а також вів підривну діяльність проти нашої країни. Наразі зрадник втік із України. Його оголошено у розшук. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань. Як зазначають у ДБР, Кузьміну суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (заочно) без альтернативи у вигляді застави.

Нагадаємо, колишнього народного депутата та співголову забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа — За життя" Вадима Рабіновича оголошено в розшук. Рабінович з'явився у базі МВС серед осіб, яких оголошено у розшук. Датою зникнення прихильника «руского міра» є 26 липня 2023 року. Щоправда, ще на початку лютого 2022 року Рабінович у статусі народного депутата вилетів до Ізраїлю нібито з робочою поїздкою і не повернувся назад в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.09.2023 17:45