Кіпр ускладнив процедуру видачу «золотих паспортів»

02 ЛЮТОГО 2019 12:29

Кіпр посилив вимоги для надання «золотих» паспортів, які видаються великим інвесторам в економіку країни. Відповідний законопроект був прийнятий парламентом республіки.

На підтримку документа виступили 29 депутатів, проти проголосували 17 осіб. Закон повинен набути чинності 31 січня 2020 року.

Газета Cyprus Times уточнює, що перед проведенням голосування в парламенті велися довгі дискусії. Прихильники прийняття законопроекту вказували на те, що необхідно захистити цілісність Кіпру, противники ж бачили в документі лише серйозні перешкоди інвестиційних вкладень.

Так, на їхню думку, існують окремі економічні сектора республіки, які недостатньо фінансуються владою. Йдеться, зокрема, про сільське господарство і наукових дослідженнях. Багато політиків вважають, що уряд вкладається в дані сфери набагато менше, ніж, наприклад, в будівництво елітного житла.

Варто зазначити, що тільки в період з 2013 по 2017 рік влада Кіпру виручила більше 4 млрд євро від продажу паспортів Євросоюзу. Для отримання громадянства іноземці повинні були купити нерухомість на території республіки загальною вартістю не менше 300 тисяч євро.

В серпні минулого року Європейська комісія повідомила про намір значно скоротити кількість «золотих паспортів», які видаються громадянам країн, що не входять в ЄС.

Світ, 02.02.2019 12:29