Скріншот з відео

Китай на військових навчаннях імітував захоплення Тайваню

Китай провів масштабні військові навчання, на яких відпрацьовувалося блокування морського й повітряного простору навколо Тайваню. Це стало відповіддю на поїздку до Сполучених Штатів Америки віце-президента Тайваню Вільяма Лая.

Про масштабні навчання повідомило Міністерство оборони КНР.

До навчань залучалися військово-морські й військово-повітряні сили та підрозділи ракетних військ Східного командування армії Китаю. Саме це угрупування військ відповідальне за операції на Тайванському напрямку.

"У ході маневрів китайські військові тренувались у захопленні контролю над морським і повітряним простором та в пошуку і знешкодженні підводних човнів на північ і південний захід від Тайваню", — йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Міноборони Китаю, есмінці, фрегати і ракетні катери спільно з винищувачами, літаками раннього попередження й постановки перешкод вийшли у визначені райони навколо Тайваню, здійснили бойове розгортання і виконали навчальні завдання. Підрозділи ракетних військ Східного командування також здійснили розгортання на бойових позиціях і підготовку до пусків ракет.

"Усі війська вийшли у вказані морські райони та повітряний простір навколо острова Тайвань, як і було заплановано, виконали заходи всебічного, комплексного і довгострокового стримування та сформували надійне оточення острова. Навчання є серйозним застереженням проти змови та провокацій сепаратистських сил незалежності Тайваню та зовнішніх сил", — зазначили в міноборони КНР.

Своєю чергою в оборонному відомстві Тайваню повідомили, що виявили 42 літаки та вісім кораблів НВАК, які брали участь у навчаннях. Зокрема, 26 китайських літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки, яка слугує неофіційним кордоном між материком і островом, та увійшли в зону ідентифікації тайванської ППО. 

Зазначимо, що віце-президент Тайваню Вільям Лай минулого тижня під час поїздки до Парагваю та назад здійснив дві зупинки у США.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Китай забезпечує Росію гелікоптерами, безпілотниками, оптичними прицілами та найважливішими металами, які використовуються в оборонній промисловості. Російські фірми, включно з компаніями, які потрапили під санкції й займаються виробництвом ракетних установок, бронетехніки та стратегічних бомбардувальників, отримали десятки тисяч поставок із Китаю з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну до першого кварталу цього року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.08.2023 08:45