Фото: Офіс президента

Байден заявив, що Росія вже програла війну в Україні

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що Росія вже програла війну в Україні. Російська Федерація не здатна досягти своєї початкової мети.

Про це йдеться в заяві Байдена, яку цитує CNN.

Президент США назвав "смішною" аргументацію Путіна щодо вторгнення в Україну. Байден вважає, що відсутність реакції на російську агресію могла б стати сигналом для Китаю щодо Тайваню.

"Уявіть, якби ми нічого не зробили… Якби ми стояли на місці, який сигнал щодо Тайваню ми б надіслали Китаю? Який сигнал це дало б усьому світу? Росія вже програла. Вона не може досягти своєї початкової мети, про яку заявляла. Це неможливо", – сказав він.

Президент США зазначив, що вторгнення Росії в Україну не є "лише європейською проблемою, такого вторгнення не було з часів Другої світової війни".

Нагадаємо, у Держдепі Сполучених Штатів Америки заявили, що перемогою України у війні буде виведення всіх російських військ з території. Там наголошують, що США і союзники продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, щоб країна могла захистити себе від російської агресії та бути у якомога сильнішій позиції за столом переговорів, коли настане відповідний час.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2023 08:26