Фото: соцмережі

Китай планує здійснити висадку астронавтів на Місяць у 2030 році: ЗМІ дізналися деталі експедиції

Китай має намір до 2030 року відправити своїх астронавтів на Місяць. Ця місія є частиною проекту зі створення місячної дослідницької станції.

Про це повідомляє CNN.

За словами заступника головного інженера Китайського пілотованого космічного агентства Чжан Хайляня, під час місії астронавти досліджуватимуть у який спосіб побудувати об’єкт, а також виконуватимуть дослідження Місяця та інші експерименти.

Зазначається, що дві ракети-носії відправлять посадковий модуль на поверхню Місяця та пілотований космічний корабель на орбіту Місяця, перш ніж вони зістикуються один з одним. Після стикування китайські астронавти на борту корабля увійдуть у посадковий модуль, який використовується для спуску на поверхню Місяця. Перебуваючи на Місяці, вони зберуть зразки та проведуть "наукове дослідження", перш ніж вилетять на посадковий модуль і возз’єднаються з космічним кораблем, який очікує на орбіті, і доставить їх додому на Землю.

Щоб підготуватися до місії, китайські дослідники вже розпочали розробку всього необхідного обладнання, включаючи місячні костюми, пілотовані місяцеходи, пілотовані космічні кораблі та посадкові апарати.

У виданні зауважили, що Китай намагається стати другою країною у світі, яка здійснила висадку астронавтів на Місяць. 

"Китай запізнився до космічної гонки  він не відправив свій перший супутник на орбіту до 1970 року, до того часу Сполучені Штати вже висадили астронавта на Місяць  але Пекін швидко наздоганяв згаяне", — йдеться у повідомленні.

Місія з висадкою на супутнику Землі стане останньою в низці планів із розвитку китайської космічної програми.

Нагадаємо, астрономи виявили ще один космічний супутник Землі. Ним виявився астероїд 2023 FW13, який відкрили лише цього року. Він обертається навколо Сонця синхронно із Землею, що робить його "квазимісяцем" нашої планети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.07.2023 14:30