Коли переселенці зможуть оформити допомогу через "Дію": Зеленський назвав терміни

18 КВІТНЯ 2022 09:22
Вимушені переселенці з 20 квітня зможуть оформити соціальну допомогу в "Дії", а для людей, яких будуть евакуйовувати з районів бойових дій, розгорнуть спеціальні пункти допомоги одразу на залізничних станціях.

Про це розповів у своєму відеозверненні президент України Володимир Зеленський, пише TrueUA.

"Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відзвітував сьогодні про виконання доручення щодо додаткової соціальної допомоги у зв'язку з війною. Перше. Кожен переселенець може отримати грошову допомогу на проживання. Щомісячно це 2 тисячі гривень на дорослого та 3 тисячі гривень на дитину. Оформити можна в найближчому ЦНАПі, органах соцзахисту, а вже від середи – в "Дії"", – сказав президент.

Крім цього, зазначив він, триває евакуація людей із районів, охоплених бойовими діями. Уряд розгортає спеціальні пункти для забезпечення тимчасового проживання людей і надання грошової допомоги одразу на залізничних станціях та вокзалах.

Він нагадав, що триває збір заяв через "Дію" щодо зруйнованого чи пошкодженого житла, і закликав українських громадян обов'язково подавати заяви, якщо втратили квартиру, будинок або якщо їх домівки пошкоджені обстрілами.

Відомо, що на початок квітня в органах соціального захисту було зареєстровано 260 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, 9 квітня Кабінет міністрів продовжив терміни реєстрації для переселенців для отримання держдопомоги до 30 квітня. 

Читайте також: В Україні змінили порядок компенсації роботодавцям за працевлаштування переселенців

Суспільство, 18.04.2022 09:22