Фото: Рixabay

Коли українські пілоти завершать навчання на F-16: прогноз Пентагону

Українські пілоти, які у Сполучених Штатах Америки проходять підготовку на винищувачах F-16, ймовірно, завершать її до кінця поточного року.

Про це заявив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, повідомляє "ЄП".

Він нагадав, що станом на зараз група українських пілотів продовжує льотну підготовку на авіабазі у штаті Аризона.

"Як ви знаєте, залежно від рівня навичок пілотів, воно (навчання, — ред.) може тривати від п’яти до восьми місяців. Тож очікую, що десь до кінця року ці пілоти завершать навчання, але конкретніших строків назвати не можу", — додав Райдер.

Перед тим невелика група пілотів, яка прибула до США у вересні, пройшла мовне навчання на авіабазі Лакленд у штаті Техас.

Спочатку в Аризоні українці вивчають основи експлуатації F-16 в аудиторії та на тренажерах, а потім перейдуть до польотів на реальних винищувачах. Водночас курс можуть прискорити через необхідність українцям повернутись для участі в бойових діях на Батьківщині.

Нагадаємо, наприкінці грудня перша група українських пілотів пройшла базову підготовку у Великій Британії й тепер навчатиметься керуванню винищувачами F-16 у Данії. Відомо, що Британія у серпні розпочала базову підготовку з пілотування і навчання пілотів англійської мови. Навчання завершили шість досвідчених льотчиків-українців, ще десять пілотів-стажерів залишилися в Британії для продовження базової льотної підготовки та освоєння авіаційної медицини і тренувань у центрифузі.

Раніше Повітряні сили показали в соцмережах відео, як українські пілоти роблять перші кроки з адаптації до винищувачів F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 08:40