Фото: Instagram Даніеля Дюбуа

Коли відбудеться бій Усик – Дюбуа: промоутер українського боксера назвав дату

Український боксер суперважкої ваги Олександр Усик може провести бій 12 серпня. Його суперником найімовірніше стане британський боєць Даніель Дюбуа.

Про це повідомив журналіст ESPN Майк Копінджер у Twitter.

Зазначається, що на права та організацію бою претендувала K2 Promotions (Олександр Красюк) та Queensberry Promotions (Френк Воррен). За інформацією Копінджера, пропозиція K2 Promotions була більш ніж на два мільйони більшою, вона перемогла.

Варто відзначити, що про перемогу в торгах повідомив й сам промоутер Усика — Олександр Красюк. Він назвав бажану дату та місце бою. Чемпіонський бій у суперважкій вазі між Олександром Усиком та Даніелем Дюбуа планують провести у польському Вроцлаві 12 серпня.

Що відомо про Даніеля Дюбуа

Британець займався боксом з дев'яти років і мав надію потрапити на Олімпійські ігри 2020, але пристав на пропозицію промоутера Френка Воррена й у віці 19 років дебютував на професійному рингу у важкій вазі.

Впродовж 2017—2020 років здобув 15 перемог поспіль, з яких лише одна проти Кевіна Джонсона (США) не була достроковою. В цих боях завойовував титули чемпіона Європи за версією WBO, WBO Global, Великої Британії BBBofC British, Співдружності, WBC Silver та WBO International.

28 листопада 2020 року вийшов на бій за вакантний титул чемпіона Європи за версією EBU проти земляка Джо Джойса. В десятому раунді після чергового влучання Джойса Дюбуа взяв коліно і відмовився від продовження поєдинку, зазнавши першої поразки технічним нокаутом.

5 червня 2021 року в бою проти румуна Богдана Діну нокаутом в другому раунді завоював вакантний титул "тимчасового" чемпіона WBA. 11 червня 2022 року нокаутом у четвертому раунді здобув перемогу над Тревором Браяном (США) і завоював титул чемпіона світу WBA (Regular), ставши обов'язковим претендентом для об'єднаного чемпіона світу Олександра Усика.

Нагадаємо, обов'язковий претендент WBA Даніель Дюбуа прокоментував можливий бій проти українця Олександра Усика. Він звернувся до чемпіона світу за версіями WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександра Усика і пообіцяв його побити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 26.05.2023 16:17