Фото: Facebook Соломії Бобровської

Коли ЗСУ відповідатимуть стандартам НАТО: нардепка вказала на важливий нюанс

Заступниця голови Постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО, народна депутатка від фракції "Голос" Соломія Бобровська вважає, що Збройні сили України відповідатимуть стандартам Альянсу, коли військовослужбовці і їхнє життя стануть цінністю для держави — не на папері й не на словах, а в дії.

Про це парламентарка заявила в інтерв'ю TrueUA. 

За словами Соломії Бобровської, українська армія наблизиться до стандартів НАТО, коли бійці відчуватимуть, що важливі для держави.

"По-перше, як бойові одиниці, по-друге, як громадяни з гідним соціальним забезпеченням і підтримкою для їхньої сім'ї. Мені здається, що саме в цьому основний ключ. Взаємосумісність, злагодженість, законодавство, яке дозволяє оперативно й швидко реагувати на зміни в обстановці, кошти на оборону — це все важливі речі. Але, коли ми ментально позбудемося совкового підходу радянської армії, що боєць — ніщо і просто "витратний матеріал" на полі бою, — тоді й втіляться найважливіші НАТОвські стандарти", — повідомила нардепка.

На думку парламентарки, після перемоги в основу розвитку України у майбутньому повинні лягти безпека й оборона. За її словами, питання обов'язкової військової служби повинно бути на порядку денному для кожного громадянина.

"Безпека й оборона — це альфа та омега у формуванні державної політики. Екзистенційна загроза нікуди не дінеться, і питання обов'язкової військової служби для всіх повинно бути на порядку денному. Це нормально — жінкам, чоловікам служити в армії. Я — за гендерну рівність. А потім — це боротьба з корупцією. По-іншому бути не може", — пояснила Соломія Бобровська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пентагон розробив колоду гральних карт, яка допоможе українським військовим розпізнавати зброю НАТО. На кожній карті нанесено детальний опис озброєння: фото озброєння, його назва, країна, де воно виробляється, країни експорту та основні види снарядів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.03.2023 23:29