Затримання колишнього заступника міністра оборони. Джерело: СБУ

Колишнього заступника міністра оборони України викрито на розтраті майже 1 млрд грн

Слідчі та військові контррозвідники Служби безпеки України зібрали докази злочинної діяльності колишнього заступника міністра оборони України. Він перебував на цій посаді з 2021 по 2023 роки та підозрюється у розтраті державних коштів на майже один мільярд гривень.

Про це повідомила прес-служба СБУ. За матеріалами справи, 2022 року цей посадовець, вступивши у змову зі своїми підлеглими, здійснив закупівлю неякісної військової форми у приватної компанії на майже один мільярд гривень.

"Слідство встановило, що військові Збройних сил України не можуть використовувати цю форму, оскільки вона непридатна для експлуатації в холодну пору року в умовах інтенсивних бойових дій", — йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки України повідомили колишньому заступнику міністра про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем";
  • "Перешкоджання законній діяльності Збройних сил України й інших військових формувань".

"За такими ж статтями повідомлено про підозру його спільнику – колишньому виконувачу обов’язків директора Департаменту державних закупівель Міністерства оборони. Обидва зловмисники перебувають під вартою. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років із конфіскацією майна", — підсумували в СБУ.

Нагадаємо, що минулого тижня Рахункова палата підтвердила завищення цін на закупівлю продуктів Міноборони України та непродуктивне використання коштів. Також встановлено, що вартість харчування Міноборони виявилася значно вищою, ніж ціни інших силових органів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 13:35