Фото: Facebook

Командувач повітряного десанту РФ повернув собі важливу роль у веденні війни, — Міноборони Британії

Генерал-полковник Михайло Теплінський, командувач Корпусом повітряно-десантних військ Росії (ВДВ), швидше за все, повернувся до головної ролі в Україні. Раніше його звільнив Генштаб РФ у січні 2023 року.

Про це йдеться в розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

За словами розвідників, Теплінський — один із небагатьох високопоставлених російських генералів, який користується широкою повагою серед рядового складу.

"Його нещодавня бурхлива кар’єра свідчить про сильну напругу між фракціями в російському Генштабі щодо військового підходу Росії в Україні", — вважають у МО Великої Британії.

У розвідці додають, що навряд чи компетенція Теплінського обмежуватиметься підрозділами "ВДВ", але він найімовірніше сприятиме традиційній ролі корпусу як елітної сили.

Серед іншого, останніми днями сили російських ВДВ знову почали відігравати ключову роль у битві за Бахмут і, ймовірно, взяли на озброєння систему ТОС-1А "Солнцепек" із термобаричними пусковими установками ТОС-1А в секторі Кремінної. 

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни вважають, що найбільшою проблемою російської армії є тотальна корупція. Попри це керівництво РФ продовжує створювати нові військові формування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.04.2023 09:56