Фото: Pixabay

Короткочасні дощі та пекельна спека: де 9 липня прогріє до +38°C

В Україні у вівторок, 9 липня, температура повітря подекуди сягатиме +38°C. При цьому в окремих областях очікуються короткочасні дощі.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

За прогнозом синоптиків, у вівторок у західних та східних, вдень і у Житомирській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях та в Криму очікується мінлива хмарність, місцями невеликий короткочасний дощ, гроза. На решті території України невелика хмарність, без опадів. Вітер переважатиме північно-східний, 5-10 м/с.

У південній частині, східних, Дніпропетровській, Кіровоградській та Полтавській областях вночі температура повітря коливатиметься у межах +20...+25°C, вдень очікується сильна спека — +35...+38°C. На решті території Україні вночі стовпчики термометрів піднімуться до +15...+20°C, вдень прогріє до +28...+33°C, у більшості західних областей прогнозують +25...+30°C.

Погода у столиці та на Київщині

На Київщині 9 липня прогнозують суху спекотну погоду. Температура повітря вночі становитиме +15...+20°C, вдень прогріє до +28...+33°C. У Києві вночі очікується +18...+20°C, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +30...+32°C.

Вітер буде північно-східний, 5-10 м/с.

погода 9 липня

Мапа: "Укргідрометцентр"

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.07.2024 20:59