Фото: grodno.greenbelarus.info

Спека до +33ºC та грози: синоптики розповіли, якою буде погода у вівторок

В Україні у вівторок, 4 червня, температура повітря сягатиме +33°C. При цьому в окремих областях очікуються короткочасні дощі та грози.

Про це повідомив Український гідрометеорологічний центр.

Синоптики зазначають, що в Україні 4 червня буде хмарно з проясненнями. Вночі в більшості західних областей, а також на Вінниччині, Одещині та Миколаївщині очікуються короткочасні дощі з грозами, град та шквали 15-20 м/с. Вдень дощитиме по цілій Україні, крім південного сходу. Також можливі грози.

Вітер у вівторок прогнозують південний та південно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі коливатиметься у межах +12...+17°C. Вдень у західних та північних областях очікується +22...+27°C. На решті території прогріє до +28...+33°. Лише на високогір'ї Карпат буде дещо прохолодніше: вночі стовпчики термометрів піднімуться лише до +8...+13°, а вдень — +14...+19°C.

Погода у Києві та області

На Київщині 4 червня буде хмарно з проясненнями. Вночі опадів не очікується, проте вдень пройде короткочасний грозовий дощ. В окремих районах можливий град та шквали 15-20 м/с.

Температура повітря на Київщині вночі коливатиметься у межах +12...+17°C, вдень прогріє до +22...+27°C. У столиці вночі буде +15...+17°C, а вдень очікується +25...27°C.

Мешканців столиці та області попереджають про небезпечні метеорологічні явища. Зокрема 4 червня вдень очікується гроза, в окремих районах град та шквал 15-20 м/с. У зв'язку з цим оголошено перший рівень небезпечності (жовтий).

погода 4 червня

Інфографіка: Укргідрометцентр

Зауважимо, раніше метеоролог Віра Балабух повідомляла, що цього року в Україні буде тепле літо, але без аномальних температур. Найбільш нестійкою погода буде в липні.

Нагадаємо, що 29 березня метеорологи зафіксували у Київській області новий температурний рекорд. Найтепліша мінімальна температура повітря становила +6,8°C. Попередній рекорд фіксували 1993 року — +6,6°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.06.2024 14:58