Фото: Freepik

Куди піти у Києві 6 та 7 травня: дайджест цікавих подій

Вихідні — саме той час, коли можна відпочити від рутинної роботи та провести час у колі друзів та родини. TrueUA підготував добірку найцікавіших івентів, які відбудуться у столиці вже 6 та 7 травня. 

У разі повітряної тривоги важливо негайно пройти до найближчого укриття. Ознайомитися із мапою сховищ можна за посиланням.

Відкривай портал у науку

У Києві стартував інтерактивний музей "Відкривай портал у науку". Він організований за підтримки Малої академії наук та однойменного Музею. На заході дітям та дорослим на практиці пояснять, як працює голограма, звичайний поршень та повітряний глушник. Відвідувачів також ознайомлять із такими явищами, як симетрія обличчя, відчуття балансу та магнетизм. З кожним науковим експонатом можна і необхідно взаємодіяти.

Локація: ТРЦ "Гулівер", 4-й поверх (Спортивна площа, 1А).

Графік роботи: з 11:00 до 17:00.

Вартість: безкоштовно за умови попередньої реєстрації.

Відкривай портал у науку
Фото: ТРЦ "Гулівер"

Тюльпани на Співочому полі

На території Печерського ландшафтного парку "Співоче" стартувала традиційна виставка квітів. З початком нового весняного сезону тут розквітло понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів, а також нарциси, іриси, крокуси, мускарі та інші багаторічники.

Над створенням яскравих композицій працювали українські дизайнери та агрономи, а більша частина рослин була висаджена ще взимку.

Локація: Співоче (вулиця Лаврська, 31).

Графік роботи: 10:00-19:00.

Вартість: 25-150 грн.

Тюльпани на співочому полі
Фото: "Карабас"

Ярмарок народного мистецтва

В Музеї просто неба відбудеться традиційний весняний ярмарок народного мистецтва. Організатори анонсують різноманіття виробів народних майстрів.

У суботу на відвідувачів чекатимуть майстер-класи з народних ремесел, спілкування з носіями традицій; знайомство з кобзарями та лірниками; концерт від кращих фольклорних колективів Київщини. У неділю на ярмарок завітають переселенці з Бахмута. За попереднім замовленням усі охочі зможуть відвідати інтерактивні екскурсії.

Локація: Національний музей народної архітектури та побуту України (вул. Академіка Тронька 1).

Графік роботи: з 11:00.

Вартість: 100 гривень для дорослого. 

Ярмарок народного мистецтва
Фото: Національний музей народної архітектури та побуту України

Виставка Богородичних ікон Катерини Гришко

У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкрита виставка іконопису Катерини Гришко. Виставкова експозиція презентує чотири колекційні Богородичні ікони, прикрашені коштовностями із колекції дизайнера ювелірних прикрас Поліни Медведєвої.

Представлені ікони написані на дошках із липи, покритих паволокою та левкасом. Твори виконані у техніці холодної енкаустики — живопису, в якому речовиною, що сполучає фарби, є віск. Ікони покриті лаком на основі ефірів смоли пінії. Різновидом енкаустики є воскова темпера, яка вирізняється яскравістю та соковитістю фарб, що не змінюють свої властивості протягом століть. Кожна з ікон оздоблена авторськими ювелірними прикрасами з дорогоцінних металів та каміння, які мають символічне значення. 

Виставка триватиме до 14 травня.

Локація: Національний музей українського народного декоративного мистецтва (вул. Лаврська, 9).

Графік роботи: 10:00-17:00.

Вартість: 20-50 грн.

Виставка Богородичних ікон Катерини Гришко
Фото: Національний музей українського народного декоративного мистецтва

Інтерактивна виставка пропаганди РФ

На станції метро "Золоті ворота" відкрили виставку, засновану на технологіях доповненої та доданої реальності про інструменти пропаганди, які РФ використовує у висвітленні війни. На виставці представлені 30 постерів, які можна відтворити у телефоні завдяки додатку edAR (його необхідно завантажити у смартфон). На екрані відкриються 3D моделі, аудіоматеріали або відео. Також кожен зможе зануритися у VR-портали.

Відзначимо, виставка — інклюзивна й має супровід кожного експонату українською та англійською мовами.

Локація: станція метро "Золоті ворота" (вул. Золотоворітський проїзд, 3).

Тривалість: до 24 травня.

Вартість: безкоштовно.

Інтерактивна виставка пропаганди РФ
Фото: КМДА
Нагадаємо, у ландшафтному парку "Добропарк", що у селищі Мотижин Київської області, стартувала виставка трьох мільйонів тюльпанів. Сортів тут аж 136. Для гостей підготували до десяти квіткових локацій, понад 30 фотозон, модульні будинки для відпочинку, басейни, фудкорти та розваги для дітей, більшість яких входить у ціну квитка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.05.2023 19:15