Фото: МЗС України

Кулеба провів телефонну розмову з Блінкеном: про що говорили

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Розмова стосувалася рішень щодо України під час саміту НАТО у Вільнюсі.

Про це глава МЗС повідомив у Twitter. Міністр подякував США за оборонний пакет військової допомоги, який включає вкрай необхідні снаряди.

"У мене була продуктивна розмова з Ентоні Блінкеном перед Вільнюсом. Залишилося 48 годин, і ми працюємо над тим, щоб остаточні рішення були виграшними для всіх: України, НАТО та глобальної безпеки", — написав Кулеба.

Нагадаємо, глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що шлях України до членства у Північноатлантичному альянсі після саміту у Вільнюсі стане коротшим. Наша держава продовжує роботу у цьому напрямку. За словами Кулеби, сьогодні не вистачає рішення, яке зробить цей шлях ще швидшим — ясність запрошення України до вступу. Тепер є унікальний момент, щоб внести цю ясність.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що від саміту НАТО у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня, Україна очікує єдності в питанні сигналу Україні щодо запрошення до Альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.07.2023 21:43