Фото: МВС

"Квартири просто немає, лишилася тільки дамська сумочка": мешканка Львова розповіла деталі нічного ракетного обстрілу (відео)

У ніч на 6 липня російські окупанти вгатили ракетами по Львову. Внаслідок цієї атаки, яка є найбільшою на Львівщині від початку повномасштабної війни, у місті загинули щонайменше четверо людей, понад 30 — поранені, руйнувань зазнали понад 30 будинків.

Журналістка й мешканка будинку, який постраждав найбільше, Наталя Сокирчук, розповіла, як пережила її сім'я обстріл.

"Вночі я почула тривогу — і спати вже не могла", — каже постраждала.

Наталя з родиною мешкала на четвертому поверсі будинку, де загинули люди. Коли у соцмережах побачила повідомлення про те, що ракети залітають у Львівську область, жінка розбудила чоловіка Павла та сина, і вони сховалися у ванній кімнаті. Там вони почули перший вибухПісля цього родина вирішила йти до укриття.

"Вибух був досить сильний, нам вибило шибку в кімнаті. Мені стало дуже страшно. Одягнули на себе перше, що попало в руки, якісь джинси, ледь не в нічних сорочках ми спустилися в підвал і почули рев, ніби небо розривало — летіла друга ракета", — наголошує Наталя.             

                                Наталія Сокирчук. Фото: ВВС Україна           

                        Наталія Сокирчук. Фото: ВВС Україна                

Жінка згадує, що вони відчули дуже потужний удар, після якого у підвалі вимкнули світло, на них посипалися крихти цементу та пилюка. Двері у підвал знесло вибуховою хвилею.

"Нас трохи завалило пилюкою та брудом, але підвал нас врятував", — додає чоловік Наталі Павло Вуєць.

Коли вони вийшли на вулицю, то нічого не побачили, бо навкруги все було в тумані з пилюки. Через деякий час львів'янка побачила кілька поранених сусідівЗа словами постраждалої, на місце події приїхала поліція, яка почала витягати людей з укриття та відправляти їх в парк неподалік.

"Коли ми йшли по темному нічному парку, ми почули знову цей рев, який просто розривав усе навколо, і ми просто впали на землю в парку", — додала Наталя.

Жінка прикрила собою дитину, і вони відчули вібрацію землі від сильного вибуху, який стався на відстані близько кілометру від них. Про долю своєї квартири вони спочатку нічого не знали, адже рятувальники, які приїхали на місце події, загородили будинок і доступу до нього в людей не було.

"Згодом, коли почали в інтернеті з'являтися фотографії, зйомка з усіх ракурсів, ми побачили, що квартири просто нема, і даху просто нема. Нічого нема. Лишилася тільки дамська сумочка — і все", — додала Наталя.

Нагадаємо, після нічного ракетного обстрілу Львова виявили тіла чотирьох загиблих на завалах багатоквартирного будинку. Ще 13 людям надають медичну допомогу. Пошкоджено 35 будинків. Серйозних уражень зазнало 60 помешкань, також пошкоджено 50 автомобілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2023 16:55